Analizor lapte LactoStar, cu imprimanta

25.500,00 lei (fără TVA)

O metodă rapidă și fiabilă de a determina constituenții laptelui.

Stocarea a până la 20 calibrări.

Măsurarea se bazează pe o procedură termo-optică combinată.

Interfețe pentru imprimantă și PC.

 

Descriere

Analizor lapte LactoStar, cu imprimantă – o metodă rapidă și fiabilă de a determina constituenții laptelui.

Domenii de măsurare:
Grăsime: 0%-40% repetabilitate: +/- 0,02%
Proteine: 0%-10% repetabilitate: +/- 0,03%
Lactoză 0%-10% repetabilitate: +/- 0,03%
SNF: 0%-15%, repetabilitate: +/- 0,04%
Minerale: 0%-5,0%, repetabilitate: +/- 0,02%
Se calculează punctul de îngheț, repetabilitate: +/- 0,002%

Repetabilitate pentru grăsime este în intervalul 0 și 8%: +/- 0,02%. În domeniul de măsurare între 8 și 35% grăsime, repetabilitatea este: +/- 0,2%

Date tehnice:
Alimentare electrică: 230 V/180 VA 50–60 Hz 12 V DC
Număr probe: Până la 30 de probe/h
Conexiune la PC: interfață serială, 9.200 Baud, software-ul inclus
Imprimanta: interfata paralela
Dimensiuni (LxAxH): 440 x 440 x 200 mm Greutate: 15,5 kg

Tipuri de produse:
20 de tipuri diferite de produse (de exemplu, lapte de vacă, lapte crud, lapte degresat, lapte de oaie, smântână etc.) pot fi calibrate si stocate.

Operare:
Operarea este ușoară și clară, deoarece este asistată de un meniu intuitiv.

Calibrare:
Calibrare în două puncte: Unitatea este calibrată cu două tipuri de lapte de referință. Calibrarea are loc automat. LactoStar este pre-calibrat din fabrică cu lapte crud și este livrat cu setări standard. Trebuie însă să fie ajustat la valorile particulare ale produselor lactate ale fiecărui utilizator.

Principiul de măsurare:
Măsurarea se bazează pe o procedură termo-optică combinată, adică proba de lapte (12 ml până la 20 ml, reglabil) este pompată în două celule de măsurare diferite. Se analizează apoi cu ajutorul acestor două unități de măsurare, o unitate optică (BlueBox) și o unitate termică (RedBox). Aceasta înseamnă că probele de lapte sunt analizate folosind metode de măsurare complet diferite. Aceste metode de masurare sunt:

1.1 Metoda optică de măsurare (BlueBox)
Este o măsurătoare a turbidității. Substanțele nedizolvate (vizibile) sunt înregistrate în această unitate de măsură, adică ea măsoară suma grăsimilor și proteinelor.

1.2 Metoda de măsurare termică (RedBox)
Utilizând efectele termice, conținutul de grăsimi și substanțele uscate fără grăsimi sunt determinate la diferite temperaturi de măsurare.

1.3 Analiza computațională
Se determină conținutul de proteine calculând diferența dintre: Rezultatul măsurării tubidității (grăsimi+proteine) minus rezultatul măsurării termice (grăsimi) P=T-F.

Punctul de îngheț se calculează după următorul model: SNF-Protein=FP (suma tuturor substanțelor dizolvate).

Rezumat: Combinarea a două metode de măsurare complet diferite din punct de vedere fizic și completarea lor cu un algoritm de calcul corespunzător formează baza acestui concept de instrument.

Proprietățile analizorului

1.0 Poate stoca 20 de seturi de date diferite. Sunt 12 calibrări pentru diferite tipuri de lapte, 4 pentru zer, 4 pentru cremă, astfel încât să puteți trece de la un produs la altul (de exemplu, de la lapte la smântână etc.) fără a face o nouă calibrare.

2.0 Interfețe

2.1 Interfață paralelă

LactoStar are o interfață paralelă pentru conectarea imprimantelor standard. Puteți conecta, de asemenea, o mică imprimantă termică. Portul 6-V se află în partea din spate a unității.

2.2 Interfață serială

Puteți conecta un computer la interfața serială. Aceasta vă permite să înregistrați rezultatele măsurării și să adăugați alte informații (data, ora, vehiculul de livrare, numărul specific al furnizorului etc.). Datele înregistrate pot fi folosite în alte programe (de exemplu, foaia de calcul sau software-ul companiei etc.). De asemenea, puteți stoca și edita datele de calibrare. este posibil şi transferul profilului de calibrare de la o unitate la alta sau a citi si salva datele din unitate. Software-ul necesar este inclus în pachetul de livrare.

Pliant LactoStar

Download