Salimetru pentru determinarea salinitatii relative

1.580,00 lei (fără TVA)

Masurare directa si rapida direct in produs.

Categorie: Etichetă:

Descriere

Instrument pentru determinarea salinitatii relative din produse alimentare semi-solide: branza, carne, sosuri, salate, etc. Masurare directa si rapida direct in produs. Aparatul masoara conductivitatea electrica influentata de salinitate. Este important ca mediul care urmeaza a fi masurat sa contina apa; conductivitatea nu poate fi masurata, de exemplu, in ulei pur, care nu contine apa. Fiecare produs alimentar are nevoie de o anumita salinitate pentru a avea gustul sau individual, dar gustul este intotdeauna diferit si de aceea utilizatorul are nevoie de un tabel de salinitate personal. Daca, de exemplu, un tip de branza cu un gust optimal, masurata cu acest aparat are valoarea 45, atunci aceasta valoare va trebui atinsa de fiecare data cand este produs acest tip de sunca.
Valoarea afisata pe ecran nu trebuie notata direct ca si concentratie de sare, deoarece conductivitatea masurata de aparat este influentata si de alti compusi din proba; de exemplu acizii si otetul cresc valoarea conductivitatii. Dar, asa cum am prezentat in exemplul de mai sus, valoarea afisata la masurarea unei probe ideale, poate fi folosita ulterior pentru obtinerea unor produse de calitate identica.
Date tehnice:
Domeniu de masura: 0 … 100
Acuratete la 25°C: ± 1 digit Rezolutie:1 digit
Temperatura de operare: 10 … 40°C
Interval de masurare: 1 …15 secunde, ajustabil
Inchidere automata dupa 5 minute; poate fi dezactivata.
Clasa de protectie: IP 54. Carcasa din plastic ABS.
Sonda de masurare cu electrozi din aur si cablu siliconic de 1 m.
Dimensiuni: 100x46x25 mm Greutate: 200 g
Alimentare: baterii litiu 3 V / 1 Ah, tip CR 2477
Se livreaza: geanta din imitatie de piele, manual si baterie.