RH2 Instrument pentru determinarea activității apei (aw)

7.590,00 lei (fără TVA)

Curbe caracteristice programabile de utilizator pentru calcularea conținutului de umiditate de echilibru.
Funcție online, funcție Hold, memorare manuală și automată.
Memorare automată: 10.000 seturi de date.
Gestionarea furnizorilor.

Descriere

RH2 Instrument portabil și de laborator pentru determinarea activității apei (valoare aw)
Valoarea activității apei diferitelor produse, în special a alimentelor, indică cantitatea de apă nelegată dintr-un produs. Acest factor de calitate, denumit și valoare aw, depinde de presiunea vaporilor de apă din material, de temperatura curentă și de presiunea vaporilor de apă din jurul produsului. RH2 permite determinarea rapidă și ușoară a activității apei. Datorită volumului mare de eșantion care poate fi introdus în camera de măsurare, cantități mai mari pot fi măsurate într-un timp mai scurt.

RH2 este potrivit pentru analiza diferitelor produse alimentare precum: unt, amestec de fructe, condimente, granule, ciuperci, xylit, făină, biscuiți sau mezeluri, precum și toate celelalte tipuri de alimente care necesită o verificare a valorii activității apei. Mai mult, RH2 este potrivit pentru măsurarea materialelor speciale, de ex. granule din plastic sau pentru aplicații climatice și de mediu. Nu este potrivit pentru sucuri (sirop), alimente acide precum oțet sau alimente și băuturi care conțin alcool.

Prin selectarea diferiților senzori de măsură (opționali), gama de aplicații se poate extinde de la măsurarea umidității aerului la determinarea umidității relative a materialelor, prin senzorul de umiditate pentru materiale.
La RH2 mai pot fi, de asemenea, conectați: un senzor de temperatură cu infraroșu (IR) pentru măsurarea temperaturii de la distanță, fără contact, sau un senzor CO2 (dioxid de carbon) pentru a măsura calitatea aerului în săli de clasă, săli de ședințe, laboratoare sau sere.
RH2 măsoară umiditatea relativă, umiditatea absolută, punctul de rouă, conținutul de umiditate de echilibru, valoarea activității apei (aw), concentrația de CO2 (ppm) și temperatura.

Specificații tehnice:
Domeniu de măsurare activitate apă (aw): 0,03…0,98 aw Rezoluție: 0,001 aw
Calibrare de la 0,10 până la 0,80 +/- 0,01 aw
Calibrare de la 0,00 până la 0,10 și de la 0,80 până la 0,98 +/- 0,04 aw (la 25°C)

Măsurarea umidității relative depinde de senzorul utilizat, rezoluție: 0,1% UR
Măsurarea temperaturii depinde de senzorul utilizat, rezoluție: 0,1°C
Punct de rouă: -55…+60°C, rezoluție: 0,1°C
Umiditate absolută: 0…130 g/m³, rezoluție: 0,1 g/m³
Conținut de umiditate la echilibru: 2%…30%, rezoluție: 0,1%
Conținut de umiditate la echilibru pentru granule sintetice, rezoluție: 0,01%

Curbe caracteristice programabile de utilizator pentru calcularea conținutului de umiditate de echilibru.Funcție online, funcție Hold, memorare manuală și automată.
Memorare automată: 10.000 seturi de date.
Gestionarea furnizorilor.

Dimensiuni: 145x75x30 mm Greutate: aprox. 210 g (inclusiv baterii)

Modalitate de livrare:

– instrument RH2;

– Cameră de măsurare a valorii activității apei (aw) cod 13700 cu senzori de umiditate și temperatură, cu cablu de 2 m lungime, inclusiv 2 buc. recipiente din sticla cu filet de 186 ml și 2 buc. de 245 ml, 4 capace cu filet, set de 5 fiole certificate pentru calibrare (cod 10005), cutie din plastic (cod 13624) și certificat de calibrare din fabrică (cod: 10403);

– husă de protecție din cauciuc și baterii.
Opțional: interfață USB cu software de înregistrare și analiză a datelor pe CD, cablu USB pentru computer și imprimantă.